Rosemarie Lemmers

Portraitfoto Rosemarie Lemmers met haar hondHallo, mijn naam is Rosemarie Lemmers en ik woon in Hamont, een klein dorp gelegen in België tegen de Nederlandse grens bij Valkenswaard. Ik heb 4 volwassen kinderen en 5 kleinkinderen. Op de foto hiernaast zie je mijn trouwe viervoeter en kameraadje die mij gezelschap houdt wanneer ik boetseer.

Boetseren is voor mij begonnen als therapie. Ik lijd namelijk aan Multiple sclerose (MS) een ernstige spieraandoening die langzaam de spieren aantast en soms het leven behoorlijk moeilijk kan maken. Mijn eerste kennismaking met deze ziekte was in 1980 en om te revalideren kreeg ik een plak klei in mijn handen en boetseerde ik om mijn handen weer in beweging te krijgen. Door het enthousiaste commentaar van de artsen en verpleegsters ben ik doorgegaan met boetseren tot op de dag van vandaag. Bij iedere terugslag, te wijten aan MS, kwam op één of andere manier het boetseren weer van pas. Was het niet als therapie voor mijn handen, dan was het wel voor de rust en tijdverdrijf die het boetseren mij gaf.

Wanneer ik nu kijk naar waar ik sta, denk ik dat ik mag zeggen dat ik aardig succesvol ben. Mijn beelden zijn over de hele wereld verkocht en aan diverse grote bedrijven en voorname mensen waaronder de koninklijke familie in Nederland.

Ik vind het leuk om te boetseren en probeer iedere keer weer nieuwe dingen uit. Elke dag weer, leer ik wat bij over boetseren, glazuren of bakken en ik hoop dat ik nog lang kan genieten van mijn hobby.

Mijn zoon heeft voor mij deze website gemaakt en mijn huidige collectie keramiek beelden erop gezet. Je kunt mijn beelden kopen voor betaalbare bedragen omdat ik wil dat mijn beelden kunnen worden gekocht door iedereen. Wanneer je geïnteresseerd bent in een beeld dat op deze site staat dan mag je me altijd bellen of emailen. Ik maak ook beelden in opdracht, dus wanneer je een beeld wilt van iemand of iets dan mag je me ook altijd contacteren.