Boetseren met Klei

Boetseren heeft voor mij een speciale betekenis in het leven gekregen. Ik boetseer nu al zo’n 33 jaar en blijf het leuk vinden. Je begint vaak met een idee pakt een stuk Klei en gaat aan de slag. Ik weet dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan, want verschillende vrienden van mij hebben het wel eens geprobeerd toen ze mij zagen boetseren en gaven het toch maar op omdat het te moeijlijk was.

Eigenlijk ook niet zo gek natuurlijk, want het kunnen boetseren is een hele Kunst. Maar zodra je het éénmaal onder de knie krijgt dan kun je prachtige Kunstwerken van Keramiek maken. Bekijk gerust mijn collectie van keramiek beelden op deze site zoals de Afrikaanse beelden van negerinnetjes, diverse Tuinbeelden zoals de keramieke Vogels, diverse Clowns en nog veel meer. Ik probeer mijn collectie van beelden up to date te houden en regelmatig nieuwe foto’s van mijn kunstwerken te plaatsen. Als je ze leuk vind dan mag je ze altijd liken en delen met andere vrienden en/of familie. Je kunt natuurlijk ook een leuke reactie achterlaten via de site!

Leren Boetseren

Tja, hoe leer je nu boetseren met klei? Ik ben er eigenlijk gewoon aan begonnen en ben het blijven doen doordat ik leuke reacties keeg van verschillende mensen. Je kunt uiteraard een cursus in boetseren volgen waardoor je de basis leert van het vak. Ik heb zelf ook boetseer workshops gegeven en denk dat het belangrijk is om vol te houden. Dus niet zomaar opgeven omdat iets niet lukt! Nee, gewoon voldhouden want dan kun je veel bereiken!

Om je te helpen met wat basis technieken van beelden boetseren, glazuren en bakken heb ik een aantal pagina’s geschreven. Als je gaat starten met boetseren, dan heb je materiaal nodig. Op deze pagina vind je de materialen die ik gebruik om te boetseren. Als het je dan gelukt is om iets moois te boetseren dan zal je het beeld moeten bakken. Er bestaan ook klei soorten die je niet hoeft te bakken maar die gebruik ikzelf niet. Lees de tips en trucs over het bakken op deze pagina. Met het glazuren van keramiek beelden bereik je mooie effecten en hier is veel over te lezen en ook over te schrijven. Ik besef me dat het glazuren van beelden ook ervaring vereist maar toch wil ik je een aantal tips geven over hoe je beelden moet glazuren. Wanneer je na het lezen van de pagina’s vragen hebt, of in het algemeen vragen hebt over het boetseren dan laat me maar een berichtje achter via de website, facebook of twitter.